Vår artikel om Svenska Dagbladet (www.svd.se) och www.onlinenews.se

Som att ha sin egen sol – fast ofarlig

Att sitta utomhus och äta en god middag med vänner och bekanta en sommarkväll är en fantastisk upplevelse som alla uppskattar. Men den svenska sommaren är tyvärr inte så lång som vi skulle önska och kvällarna blir snabbt kyliga.

 

Men med en infraröd värmare kan du förlänga sommaren och låta de där middagarna bli allt fler. Både Heizmeisterserien från den tyska tillverkaren INFRALOGIC och Heliosaserien från italienska StarProgetti lanserar nu kortvågs IR-A-värmare baserade på den allra senaste tekniken. Rören i dessa värmare är de senaste Philips HeLen Goldtube, vilka överglänser alla andra rör på marknaden. De värmer upp ditt uterum eller terrass på mindre än en sekund och lika snabbt går det att stänga av den.

Värmaren slås enkelt på med en knapptryckning och avger även ett mycket behagligt rött ljussken när den är igång.

Till skillnad från traditionella IR-värmare som använder sig av kvarts eller halogen är IR-A-värmare från INFRALOGIC och StarProgetti flera gånger så effektiva som dessa och dessutom förbrukar de inget syre. Det går därmed åt 50 % mindre energi vid användning av Heizmeisterseriens och Heliosaseriens infraröda värmare än andra IR-värmare, som vi ofta kan se på restaurangers uteserveringar. Detta medför även att IR-värmare inte förorenar luften samt att de genererar en mycket lägre kostnad jämfört med andra värmesystem.

Heizmeisterseriens och Heliosaseriens IR-A-värmare strålar med en kort våglängd vilken är helt fri från både UV-strålar och mikrovågor. Det finns med andra ord inget som är farligt eller som kan bidra till skador och hälsofaror. Serien är godkänd med europeiska CE-, och tyska GS-Tuev-certifikat vilka båda två ställer extremt höga krav på säkerhet.

Värmaren leveras i ett paket med samtliga tillbehör och en 5 meter lång elkabel. Det går naturligtvis lika bra att ha den uppställd på ett stativ som att låta den stå för sig själv själv. Systemet kräver ingen avancerad installation utan det är helt enkelt plug & play som gäller. De uppfyller även IP 65-standarden och behöver därför inte monteras ner under vinterhalvåret eftersom de tål både regn och snö.Att ha en kortvågs IR-A-värmare från Heizmeisterserien är precis som att ha en alldeles egen sol som du själv kan sätta på och stänga av precis när du själv behagar, den enda skillnaden mot att sitta i den riktiga solen är att det inte är lika farligt.